Szilvalekváros csavart fánk

Hozzávalók

szilvalekváros csavart fánk

Elkészítés

csavart fánk recept, egyszerű fánk recept, élesztős fánk recept, fánk, fánk alaprecept, fánk recept, fánk sütés, fánksütés olajban, farsangi fánk recept, kelt tészta recept, Nagyi titka fánk recept, Nagyi titka fánkliszt recept, szilvalekváros fánk recept, töltött fánk recept,

A fánk belseje tele van csodás szilvalekvárral.

1. lépés

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

2. lépés

A lisztet elvegyítjük a maradék porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Alaposan megdagasztjuk a tésztát, majd egy kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen, kb. 45 perc alatt megkelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, és pizzavágóval kb. 5 cm széles csíkokra vágjuk. Mindegyik csíkot megkenjük szilvalekvárral, majd összecsípjük és megsodorjuk. Az így kapott hurkákat kettévagjuk keresztben. Ezután félbehajtjuk és megcsavarjuk. A végét összecsípjük.

4. lépés

15 percig kelesztjük egy sütőpapírral bélelt tepsin.

5. lépés

Egy serpenyőben vagy lábasban 180 fokosra (közepesen forróra) hevítjük az olajat, majd kisütjük benne a fánkokat. Végül porcukorral megszórva már tálalhatjuk is.



Tipp

Szilvalekvár helyett használhatunk mogyorókrémet is akár. Ha pedig a hagyományos ízeknél tartunk, próbáld ki a csörögefánkot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!