
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
25x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Szilvalekváros-diós kevert sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Igazi nyerő ízek együtt: szilvalekvár, dió és csokoládé.
1. lépés
A tészta hozzávalóit sorban egy nagy tálba mérjük, és csomómentesre keverjük. A végén beleforgatjuk a vágott diót is.
2. lépés
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
3. lépés
Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, végül a kihűlt sütemény tetejére öntjük. Miután megszilárdult, kockákra vágva tálaljuk.
Tipp
Ha tetszett a recept, és lapul baracklekvár is a kamrában, próbáld ki a lekváros kevert süteményt is!