
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
16 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Szilvalekváros kalácskifli
Hozzávalók
Elkészítés
Édes kalácskiflik húsvétra.
1. lépés
A langyos tejhez egy kevés cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
2. lépés
Közben – a vaj kivételével – kimérjük a tészta hozzávalóit. Beleöntjük az élesztős tejet, ezután elkezdjük dagasztani. Amikor már kezd gombóccá összeállni, 2-3 részletben beledolgozzuk a puha vajat. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, ha már az előzőt szépen magába szívta.
3. lépés
A tésztát letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
4. lépés
A tésztát kettévágjuk, a darabokból cipókat formázunk, kinyújtjuk, 8-8 részre vágjuk. A háromszögek szélesebb oldalára szilvalekvárt kanalazunk, majd feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 20 perc kelesztés után megkenjük a kiflik tetejét elhabart tojással, majd megszórjuk mandulával.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük a kifliket.
Tipp
Ha sósat is sütnél, próbáld ki a sörkiflit is!