Szilvalekváros kalácskifli

Hozzávalók

Szilvalekváros kalácskifli

Elkészítés

édes kelt tészta recept, édes kifli recept, húsvéti sütemény, kalácstészta, kifli másként, kifli recept, lekváros kifli, lekváros kifli recept, Nagyi titka Kalács liszt, szilvalekváros sütemény,

Édes kalácskiflik húsvétra.

1. lépés
A langyos tejhez egy kevés cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2. lépés
Közben – a vaj kivételével – kimérjük a tészta hozzávalóit. Beleöntjük az élesztős tejet, ezután elkezdjük dagasztani. Amikor már kezd gombóccá összeállni, 2-3 részletben beledolgozzuk a puha vajat. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, ha már az előzőt szépen magába szívta.

3. lépés
A tésztát letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

4. lépés
A tésztát kettévágjuk, a darabokból cipókat formázunk, kinyújtjuk, 8-8 részre vágjuk. A háromszögek szélesebb oldalára szilvalekvárt kanalazunk, majd feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 20 perc kelesztés után megkenjük a kiflik tetejét elhabart tojással, majd megszórjuk mandulával.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük a kifliket.



Tipp

Ha sósat is sütnél, próbáld ki a sörkiflit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások