Szilvalekváros puszedli

Hozzávalók

Elkészítés

lekváros sütemény, mézes puszedli, sütemény,

Karácsonykor jó, ha minden napra akad egy kis finomság otthon. Ezt a mézes puszedlit előre elkészíthetjük, és egy jól záródó dobozban tárolhatjuk az ünnepekig.

1. lépés
A mézes puszedlihez a liszteket, a sütőport, a sót és a fűszerkeveréket egy nagy tálba szitáljuk. Közben összeolvasztjuk a vajat és a mézet. A tojássárgájákat kikeverjük a nádcukorral, hozzáadjuk a tejfölt és a narancs finomra reszelt héját. Összedolgozzuk az átszitált, száraz hozzávalókkal és a vajas mézzel. A gombóccá gyúrt tésztát lefóliázva legalább 4–6 órán át hűtőben pihentetjük.

2. lépés
A mézes tésztából kisebb diónyi darabokat csípünk le, gombóccá formázzuk, kilapítjuk, és egy kávéskanálnyi sűrű szilvalekvárt teszünk a közepébe. A széleit összecsípjük, és enyhén lisztes kézzel simává gömbölyítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek a sütemények, olvasztott csokoládéval díszítjük.



Tipp

Fontos, hogy jó minőségű, sűrű, cukormentes szilvalekvárt szerezzünk be hozzá, de lekvár helyett megtölthetjük a puszedliket marcipánnal vagy akár 1-1 szem mandulával, dióval is. Ha mézeskalácsot is szívesen sütnél az ünnepekre, próbáld ki a rozsos mézeskalácsreceptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások