Szilvás-diós sütemény

Hozzávalók

szilvás diós sütemény

Elkészítés

diós kevert sütemény, diós kevert tészta, diós recept, diós sütemény recept, egyszerű diós sütemény recept, egyszerű sütemény recept, egyszerű szilvás sütemény recept, gyors sütemény recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, sütemény teljes kiőrlésű lisztből, sütemény tönkölylisztből, szilvás sütemény recept, teljes kiőrlésű sütemény,

Igazi őszi sütemény, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül.

1. lépés

A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal vagy akár fahéjjal is. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. Végül hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporral és dióval vegyített liszteket is.

2. lépés

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetején elrendezzük a félbevágott szilvákat. Megszórhatjuk még durvára vágott dióval.

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a morzsás szilvás lepényt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások