
-
Elkészítési idő: 50 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Szilvás-diós sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Igazi őszi sütemény, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül.
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal vagy akár fahéjjal is. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. Végül hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporral és dióval vegyített liszteket is.
2. lépés
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetején elrendezzük a félbevágott szilvákat. Megszórhatjuk még durvára vágott dióval.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a morzsás szilvás lepényt is!