Szilvás-fahéjas keksz

Hozzávalók

Szilvás-fahéjas keksz

Elkészítés

amerikai keksz recept, aszalt szilvás keksz recept, édes aprósütemény, édes keksz recept, egyszerű keksz recept, fahéjas keksz recept, keksz, keksz házilag, keksz recept, mogyorós keksz recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt,

Aszalt szilva, mogyoró, fahéj, beköszöntött az ősz!

1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Amikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a tojást, és habosra keverjük.

2. lépés
Beledolgozzuk a mézet és a fahéjat is. Belekeverjük a kétféle lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a csipetnyi sót.

3. lépés
A masszába forgatjuk a felaprított aszalt szilvát és a durvára vágott mogyorót.

4. lépés
A keksztésztát becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük pihenni legalább 3-4 órára, de akár másnapig is maradhat.

5. lépés
A pihentetett tésztából diónyi darabokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket (2 adagban süssük ki, és hagyjunk helyet köztük).

6. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Sütés után 5-10 percig pihentessük, hogy szépen le tudjuk emelni a sütőlapról.



Tipp

Ha szereted a hasonló kekszeket, próbáld ki a mézes-pekándiósat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm