
-
Elkészítési idő: 180 perc
-
kb. 32 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Szilvás-fahéjas keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Aszalt szilva, mogyoró, fahéj, beköszöntött az ősz!
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Amikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a tojást, és habosra keverjük.
2. lépés
Beledolgozzuk a mézet és a fahéjat is. Belekeverjük a kétféle lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a csipetnyi sót.
3. lépés
A masszába forgatjuk a felaprított aszalt szilvát és a durvára vágott mogyorót.
4. lépés
A keksztésztát becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük pihenni legalább 3-4 órára, de akár másnapig is maradhat.
5. lépés
A pihentetett tésztából diónyi darabokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket (2 adagban süssük ki, és hagyjunk helyet köztük).
6. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Sütés után 5-10 percig pihentessük, hogy szépen le tudjuk emelni a sütőlapról.
Tipp
Ha szereted a hasonló kekszeket, próbáld ki a mézes-pekándiósat is!