
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 70 db-hoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Szilveszteri aprósütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle.
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat. Összegyúrjuk a sütőporos liszttel. A tejjel kicsit még lazítunk a tésztán, hogy formázható legyen, de ne túl kemény. A masszát két részre osztjuk, az egyik felét sárgán hagyjuk, a másikhoz adjuk a kakaóport és belegyúrjuk.
2. lépés
Enyhén lisztezett munkafelületen, külön-külön, kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a lapokat, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk belőle a köröket.
3. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 130 fokon 6 percig sütjük.) A sárga lapok ne barnuljanak meg!
4. lépés
A kihűlt korongokat összepárosítjuk (egy fehér és egy barna), majd egy teáskanálnyi lekvárral összeragasztjuk. Jól záródó dobozban tároljuk az aprósüteményt.
Tipp
Fontos, hogy időben zárjuk el a sütőt, ne égjenek meg a kekszek. A sárga kekszek esetében könnyű dolgunk van, mert látszik, ahogy pirulni kezd a széle. A barna tészta sütésekor éppen ezért érdemes a tepsire tenni néhány sárga tésztalapot is, így látni fogjuk, hogy mikor van kész. Nem muszáj egyszerre elvégeznünk az egész munkafolyamatot, egyik nap megsüthetjük a korongokat, másnap pedig beletöltjük a lekvárt. Hasonló szendvicskeksz a tiramisukeksz is, az ünnepek alatt azt is érdemes elkészíteni.