
-
Elkészítési idő: 20 perc + 120 perc hűtés perc
-
18 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Tejbegríztorta
Hozzávalók
Elkészítés
Ehhez a nagyon egyszerű sütihez a sütőt sem kell bekapcsolni.
1. lépés
A kekszet késes robotgép segítségével összedaráljuk a kakaóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd összedolgozzuk. A masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
2. lépés
A tejet a vaníliával felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, és sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Ízesíthetjük finomra reszelt citromhéjjal vagy akár egy kevés fahéjjal is. Robotgép segítségével fellazítjuk, hozzáadjuk a porcukrot, végül pedig több részletben a puha vajat is.
3. lépés
A krémet a kekszalap tetejére kanalazzuk, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
4. lépés
Amíg dermed a sütemény, megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat, és a torta tetejére öntjük. Tálalásig hűtőben tartjuk, majd óvatosan leválasztjuk róla a tortakarikát. Szeletelés előtt hagyjuk legalább 20 percig a konyhapulton, hogy szépen tudjuk vágni. Csokoládé helyett díszíthetjük a tetejét friss gyümölccsel vagy gyümölcszselével is.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a citromos darapudingot is!