Tejbegríztorta

Hozzávalók

Tejbegríztorta

Elkészítés

egyszerű tortarecept, gríztorta, gyors tortarecept, kakaós kekszalap, kekszalap recept, keksztorta recept, Nagyi Titka Étkezési búzadara, nyári torta, sütemény tejbegrízből, sütés nélküli sütemény, sütés nélküli torta recept, tejbegríz recept, tejbegríz süti, torta piskóta nélkül, torta recept, torta sütés nélkül,

Ehhez a nagyon egyszerű sütihez a sütőt sem kell bekapcsolni.

1. lépés
A kekszet késes robotgép segítségével összedaráljuk a kakaóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd összedolgozzuk. A masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.

2. lépés
A tejet a vaníliával felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, és sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Ízesíthetjük finomra reszelt citromhéjjal vagy akár egy kevés fahéjjal is. Robotgép segítségével fellazítjuk, hozzáadjuk a porcukrot, végül pedig több részletben a puha vajat is.

3. lépés
A krémet a kekszalap tetejére kanalazzuk, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

4. lépés
Amíg dermed a sütemény, megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat, és a torta tetejére öntjük. Tálalásig hűtőben tartjuk, majd óvatosan leválasztjuk róla a tortakarikát. Szeletelés előtt hagyjuk legalább 20 percig a konyhapulton, hogy szépen tudjuk vágni. Csokoládé helyett díszíthetjük a tetejét friss gyümölccsel vagy gyümölcszselével is.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a citromos darapudingot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!