Tejes kifli

Hozzávalók

Elkészítés

péksütemények,

Készíts te is kiflit házilag – egyszerűbb, mint gondolnád!

1. lépés
A cukros, langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat és az élesztős tejet.

2. lépés
Alaposan megdagasztjuk a péksütemény tésztáját, lágyabb, de rugalmas állagúvá kell összeállnia. Kettéválasztjuk, és egyforma gombócokat formázunk belőle. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

3. lépés
Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk a tésztákat, majd 4 vagy 6 egyforma szeletre vágjuk őket. Mindegyik háromszöget külön-külön vékonyra nyújtjuk, és az alsó lapjától a csúcsa felé feltekerjük. A hajtott felével lefelé, kissé meghajlítva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. További 20 percig kelesztjük.

4. lépés
Végül vékonyan megkenjük tejjel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük 15 percig.)



Tipp

Szórhatunk a tetejére nagy szemű sót, köménymagot, szezámmagot vagy akár reszelt sajtot is. Érdemes kipróbálni más péksüteményeket is: a hamburger buci és a tökmagos bagett receptje is nagy kedvencünk.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm