Tejfölben sült túrógombóc

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Étkezési búzadara, Túrógombóc,

Ha szereted a túrógombócot tejföllel enni, ezt a receptet imádni fogod!

1. lépés
A túrógombóchoz a tojásokat csipetnyi sóval, 3 evőkanál porcukorral és a fél rúd vanília kikapart magjaival habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, majd beledolgozzuk a búzadarát is. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, de az sem baj, ha egész éjjel bent van.

2. lépés
A tejfölt elhabarjuk 3 evőkanál porcukorral és a vanília másik felével. Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazunk.

3. lépés
A masszából nedves kézzel diónyi méretű gombócokat formázunk, és a vajazott edénybe sorakoztatjuk őket. Meglocsoljuk a tejfölös öntettel, és ízlés szerint megszórhatjuk egymaréknyi gyümölccsel.

4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30–35 perc alatt készre sütjük a túrógombócot. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 30 percig sütjük.) Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

A túrógombócok közepében elrejthetünk 1-1 szem meggyet, epret vagy málnát, és nagyon finom a csokidarabkával töltött verzió is. Ha te is úgy gondolod, hogy a túrós édességekből soha nem elég, akkor ezt az egyszerű túrótortát is próbáld ki!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm