
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
1 kuglófhoz vagy 20-22 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Tejfölös-csokis sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Az egyik legegyszerűbb csokis sütemény.
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is, ezután hozzáadjuk a tejfölt is. Végül beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is. Csomómentesre keverjük. Vajazott és lisztezett fém vagy sima szilikonformába öntjük a masszát. Használhatunk sima tortaformát is, de akár kuglófnak is készíthetjük.
2. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük a süteményt. Fontos, hogy akkor van készen, amikor már nem folyós a tészta közepe, de ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl!
3. lépés
Ameddig sül a sütemény, elkészítjük a csokiöntetet. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd az aprított csokoládéra öntjük, simára keverjük, felhasználásig pedig hűtőben tároljuk, hogy kissé besűrűsödjön.
4. lépés
Az elkészült süteményt egy tányérra borítjuk, tálaláskor pedig meglocsoljuk a csokoládémázzal.
Tipp
Kétségtelen, hogy nem nagyon tudunk melléfogni a csokoládés süteményekkel. Ha tetszett a recept, próbáld ki a csokis-meggyes csodasütit is, ami igazi abbahagyhatatlan édesség.