Tejfölös fánk

Hozzávalók

Tejfölös fánk

Elkészítés

édes fánk recept, egyszerű fánk recept, fánk recept, farsangi fánk recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, olajban sült fánk, tejfölös fánk recept, töltetlen fánk recept,

Ezúttal süsd szívalakúra a fánkokat!

1. lépés
Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet összedolgozzuk a többi hozzávalóval, végül az élesztős tejet is hozzáadjuk, 5-10 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen 60 percig kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Letakarva újabb 30 percig kelesztjük.

4. lépés
Közepesen forró olajban kisütjük a fánkokat. Oldalanként kb. 2-2 perc kell nekik, az első oldalnál érdemes fedő alatt sütnünk.

5. lépés
Porcukorral meghintve, langyosan tálaljuk.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a szalagos fánkot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm