Tejfölös pogácsa

Hozzávalók

Tejfölös pogácsa

Elkészítés

élesztős pogácsa recept, finom tejfölös pogácsa recept, kelt tészta recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, olcsó pogácsa, pogácsa élesztővel, pogácsa recept, sós pogácsak recept, sós sütemény, tejfölös pogácsa recept, tejfölös sütemény,

Íme egy olcsó és egyszerű pogácsarecept.

1. lépés:
A lisztet a sóval egy nagy tálba szitáljuk, majd belereszeljük vagy belemorzsoljuk a hideg vajat. Az ujjbegyeinkkel vagy a robotgéppel morzsásra dolgozzuk.

2. lépés:
Közben a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Néhány perc után a lisztes alaphoz adjuk, majd belekeverjük a tejfölt és a tojássárgáját is. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letekarva, meleg helyen 60 perc alatt megkelesztjük.

3. lépés:
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a pogácsákat. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és így kelesztjük 20-30 percig. A megkelt pogácsák tetejét megkenjük az elhabart tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.

4. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos tönkölypogácsát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!