
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
8 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Tejfölös tönkölykifli
Hozzávalók
Elkészítés
Tejfölös kiflit sütöttünk kétféle tönkölylisztből.
1. lépés:
A cukros, langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
2. lépés:
A kétféle lisztet a sóval egy nagy tálba szitáljuk. Ezután hozzáadjuk az olvajsztott vajat, a tejfölt és az élesztős tejet.
3. lépés:
Alaposan megdagasztjuk a péksütemény tésztáját, lágyabb, de rugalmas állagúvá kell összeállnia. Letakarva, meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.
4. lépés:
Enyhén lisztezett munkalapon nagyméretű kör alakúra nyújtjuk a tésztát. A felületét megkenjük vékonyan tejföllel, majd 8 egyforma szeletre vágjuk. A háromszögeket az alsó lapjától a csúcsa felé feltekerjük.
5. lépés:
A hajtott felével lefelé, kissé meghajlítva, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. További 20-30 percig kelesztjük.
6. lépés:
A kiflik tetejét vékonyan megkenjük tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük őket. A sütő aljába érdemes egy forró vízzel teli tűzállő tálat tenni, így gőz képződik a sütőtérben.