Tejfölös tönkölykifli

Hozzávalók

Elkészítés

kifli, kifli recept, kifliformázás, kiflisütés, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, péksütemény házilag, tejfölös kifli recept, teljes kiőrlésű kifli recept, tönköly, tönkölykifli recept,

Tejfölös kiflit sütöttünk kétféle tönkölylisztből.

1. lépés:
A cukros, langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

2. lépés:
A kétféle lisztet a sóval egy nagy tálba szitáljuk. Ezután hozzáadjuk az olvajsztott vajat, a tejfölt és az élesztős tejet.

3. lépés:
Alaposan megdagasztjuk a péksütemény tésztáját, lágyabb, de rugalmas állagúvá kell összeállnia. Letakarva, meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.

4. lépés:
Enyhén lisztezett munkalapon nagyméretű kör alakúra nyújtjuk a tésztát. A felületét megkenjük vékonyan tejföllel, majd 8 egyforma szeletre vágjuk. A háromszögeket az alsó lapjától a csúcsa felé feltekerjük.

5. lépés:
A hajtott felével lefelé, kissé meghajlítva, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. További 20-30 percig kelesztjük.

6. lépés:
A kiflik tetejét vékonyan megkenjük tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük őket. A sütő aljába érdemes egy forró vízzel teli tűzállő tálat tenni, így gőz képződik a sütőtérben.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!