Tejfölpite

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű sütemény, gyors sütemény, tejfölpite,

Egyszerű, olcsó és gyors sütemény, a nagymamák jól bevált receptje.

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Ez eltart néhány percig, viszont stabil állagot ad majd a süteménynek. Ha kész a tojáshab, a sárgájákhoz adjuk a tejfölt, a félfogós lisztet, a vanília kikapart magjait és a finomra reszelt citromhéjat. Ezt simára keverjük, majd laza, nagy mozdulatokkal összeforgatjuk a fehérjehabbal.

2. lépés
Sütőpapírral kibéleljük a forma alját, beleszedjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát: akkor van kész, ha már a közepébe szúrva egy fogvájót nem marad rajta ragacsos massza. Akkor sincs gond, ha a teteje kissé bereped, elég egy tányéron megfordítani, és lehúzni a sütőpapírt.

3. lépés
Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és nyáron friss barackkal, télen baracklekvárral kínáljuk a tejfölpitét.



Tipp

Készülhet szögletes tepsiben is (ez az adag egy 25×30 cm-es formához elegendő), ebben az esetben azonban kicsit rövidebb a sütési idő. Hasonlóan egyszerűen, gyorsan elkészíthető a bögrés mákos és a gyors almás sütemény is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!