Tejszelet

Hozzávalók

Tejszelet

Elkészítés

kakaós mézes lap, kiadós sütemény recept, kinder szelet recept, kinder tejszelet recept, krémes sütemény recept, lakodalmas sütemény recept, mézes lap recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka recept, pudingos krém recept, pudingos sütemény recept, tejkrémes sütemény recept, tejszelet sütemény recept, tejszínes puding sütemény recept, vaníliakrémes sütemény,

A kakaós mézes lapok között tejszínes, vaníliás krém, a tetején finom csokoládé.

1. lépés

Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet és a sót elvegyítjük egy nagy tálban. Közben vízgőz fölött, egy fém vagy üveg tálban összeolvasztjuk, és simára keverjük a tészta többi hozzávalóját, a tejföl kivételével. Amikor már egyneművé vált, a liszthez öntjük, ekkor már a tejfölt is belekanalazzuk, végül pedig alaposan összedolgozzuk a tésztát.

2. lépés

A tésztagombócot 2 egyenlő részre osztjuk, lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk (érdemes akkorára nyújtanunk, illetve vágnunk, amekkora az a tepsi lesz, amiben végül összeállítjuk a süteményt). A lapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és alaposan megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 7-8 perc alatt készre sütjük. Amíg sül az egyik lap, már elő is tudjuk készíteni a következőt.

3. lépés

Ha a lapokkal elkészültünk, következhet a krém. Ehhez a pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Az elkészült, sűrű pudingot áttesszük egy lapos tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Így hagyjuk langyosra hűlni.

4. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a finomra reszelt citromhéjjal, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.

5. lépés

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezünk egy mézes lapot, elsimítjuk rajta a pudingos vajkrémet. Beborítjuk a másik mézes lappal. Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.

6. lépés

A kész süteményt szeletelés előtt legalább egy napig pihentetjük a hűtőben összeállni. Éles késsel egyforma – ízlés szerint kisebb vagy nagyobb – szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.



Tipp

Szeretem a mézes lappal készült, egyszerű süteményeket. Nagyon praktikusak és nem sok munkát igényelnek. Ilyen a hartyáni-krémes, a Lajcsi-szelet, a vicces Barbie-szelet vagy a gesztenyés mézes is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!