
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
4-6 darabhoz vastagságtól függően
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Teljes kiőrlésű laposkenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Kezd az új évet egészségesen!
1. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, összedolgozzuk, amennyire csak tudjuk. Kissé még ragacsos, de ruganyos tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.)
2. lépés
Lisztezett munkalapon 6 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből kis gombócot formázunk, majd hagyjuk 20 percig pihenni.
3. lépés
A gombócokat lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk (kisebb palacsinta méretűre), majd forró, nagyon kevés olajjal megkent serpenyőbe dobjuk. 30 másodpercig sütjük oldalanként.
4. lépés
A kisült lepénykenyereket konyharuhába csomagoljuk, és még frissen fogyasszuk el! (Ha esetleg marad, azt alaposan csomagoljuk be, hogy ne száradjon ki, és melegítsük át tálalás előtt.)
Tipp
Tálalhatjuk szaftos indiai ételekhez, de hummusszal is remek lesz!