Teljes kiőrlésű laposkenyér

Hozzávalók

Teljes kiőrlésű laposkenyér

Elkészítés

a legegyszerűbb kenyér, egészséges laposkenyér, egészséges szénhidrát, egyszerű laposkenyér, gyors laposkenyér recept, IR recept, kenyér élesztő nélkül, kenyér másként, laposkenyér recept, lassú szénhidrát, lepénykenyér recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, teljes kiőrlésű recept,

Kezd az új évet egészségesen!

1. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, összedolgozzuk, amennyire csak tudjuk. Kissé még ragacsos, de ruganyos tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.)

2. lépés
Lisztezett munkalapon 6 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből kis gombócot formázunk, majd hagyjuk 20 percig pihenni.

3. lépés
A gombócokat lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk (kisebb palacsinta méretűre), majd forró, nagyon kevés olajjal megkent serpenyőbe dobjuk. 30 másodpercig sütjük oldalanként.

4. lépés
A kisült lepénykenyereket konyharuhába csomagoljuk, és még frissen fogyasszuk el! (Ha esetleg marad, azt alaposan csomagoljuk be, hogy ne száradjon ki, és melegítsük át tálalás előtt.)



Tipp

Tálalhatjuk szaftos indiai ételekhez, de hummusszal is remek lesz!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások