Teljes kiőrlésű sajtos kocka

Hozzávalók

Teljes kiőrlésű sajtos kocka

Elkészítés

cukormentes pogácsa, füstölt sajtos pogácsa recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, pogácsa recept, sajtos kocka recept, sajtos pogácsa recept, sós aprósütemény recept, teljes kiőrlésű péksütemény, teljes kiőrlésű pogácsa recept, teljes kiőrlésű sós sütemény,

Így készíts pogácsát teljes kiőrlésű lisztből!

1. lépés
A lisztet, a sót és az instant élesztőt elkeverjük a dagasztótálban. Belereszeljük a hideg vajat, és morzsásra dolgozzuk az ujjbegyeink vagy robotgép segítségével.

2. lépés
Hozzáadjuk a teljfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot, és alaposan megdagasztjuk a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy a vaj kivételével ne legyenek túl hidegek az alapanyagok. Lefedve, meleg helyen, kb. 45 percig pihentetjük.

3. lépés
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon négyzet alakúra nyújtjuk. Képzeletben 3 részre osztjuk, és a széleket középre hajtjuk. Ezután a felső és alsó részt is középre hajtjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percig pihentetjük a fagyasztóban. A hajtogatást még kétszer megismételjük.

4. lépés
Az utolsó hajtogatás után pihentethetjük a hűtőben akár egy éjszakán át is a tésztát, de 1 óra múlva is felhasználható. Lisztezett munkalapon – a négyzet formát megtartva – kb. 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és éles késsel vagy pizzavágóval egyenlő négyzetekre vágjuk.

5. lépés
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd hagyjuk kelni 20-30 percig. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, majd megszórjuk a szezámmaggal.

6. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 17-18 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a tökmagos rudacskákat is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm