Teljes kiőrlésű sajtos stangli

Hozzávalók

Elkészítés

cukormentes kifli recept, egészséges kifli recept, kifli recept, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, sajtos kifli recept, sajtos stangli recept, stangli recept, teljes kiőrlésű kifli recept, teljes kiőrlésű liszt recept, teljes kiőrlésű péksütemény, teljes kiőrlésű recept,

Kívül ropogós, belül puha kifli teljes kiőrlésű lisztből is.

1. lépés

A langyos tejszínbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kissé felfutni.

2. lépés

A lisztet elkeverjük a langyos vízzel, hozzáöntjük az élesztős tejszínt, és elkezdjük dagasztani. Nagyjából 5 perc dagasztás után hozzáadjuk a sót is, majd 2-3 részletben a puha vajat is beledagasztjuk. (Az élesztő cukor nélkül is elkezd majd dolgozni, csak az elején kevésbé látványosan.)

3. lépés

A tésztát áttesszük egy vékonyan vajazott vagy olajozott tálba, letakarjuk, és 1 órát kelni hagyjuk.

4. lépés

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gombóccá formázzuk. (Akár így is hagyhatjuk, és kisüthetjük zsemlének.) A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, majd felsodorjuk. A hajtásnál összecsípjük, majd az illesztéssel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a stanglikat. 15 percig hagyjuk kelni.

5. lépés

A megkelt kifliket vékonyan megkenjük a tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.

 



Tipp

Teljes kiőrlésű lisztből süthetsz nagyon finom sajtos kockát vagy túrópogácsát is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!