Teljes kiőrlésű túrópogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű túrópogácsa, finom pogácsa, finom pogácsa recept, gyors pogácsa recept, gyors túrópogácsa recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, pogácsa élesztó nélkül, pogácsa recept, sós aprósütemény recept, teljes kiőrlésű pogácsa képekkel, teljes kiőrlésű pogácsa recept, túrópogácsa recept,

Bebizonyítjuk, hogy a teljes kiőrlésű pogácsa is lehet nagyon finom!

1. lépés:
A túrót, a vajat, a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba mérjük. A tojást elhabarjuk, a felét a tésztához adjuk, a másik felét eltesszük a teteje megkenéséhez. A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük legalább 1, de inkább 3-4 órára.

2. lépés:
A pihentetés után, lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük a félretett tojással, és megszórjuk a magkeverékkel vagy reszelt sajttal.

3. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A kész pogácsákat nyugodtan lefagyaszthatjuk, felmelegítve is nagyon finom!



Tipp

Ha nincs kedvünk pepecselni a pogácsaszaggatóval, elég csíkokra vagy kockákra vágnunk a kinyújtott tésztát! Ha szereted a sós ropogtatnivalókat, próbáld ki ezeket a tönkölyrudacskákat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm