
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
30 db
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Tepertős pogácsa
Hozzávalók
Elkészítés
Ez a tepertős pogácsa olyan finom lesz, mint amilyen a nagyié szokott lenni.
1. lépés
A tepertő kivételével a tepertős pogácsa tésztájának minden hozzávalóját egy nagy edénybe mérjük, és összegyúrjuk.
2. lépés
Fél órát pihentetjük, majd belecsomagoljuk a darált tepertőt. A tepertő becsomagolásához először a pogácsatésztát négyzet alakúra nyújtjuk, a tepertőt a közepébe helyezzük és a tészta sarkait ráhajtjuk, bebugyolálva azt. Ezután a tésztát kinyújtjuk és először szimplán, majd duplán hajtjuk. Pihentetjük újra fél órát, majd megint szimplán, aztán duplán hajtjuk.
3. lépés
Ezek után 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket tojással lekenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük a pogácsát. (Légkeveréses sütőben 180 fokon sütjük 20 percig.)
Tipp
Hasonlóan finom a pillekönnyű sajtos pogácsa és a burgonyás pogácsa is. Bármelyiket is készítjük, egészségesebb lesz a pogácsatészta, ha teljes kiőrlésű lisztből készül