
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
25x10 cm-es sütőforma
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Tépős pizzakenyér
Hozzávalók
Elkészítés
A tépős kenyerek a világ legjobb receptjei közé tartoznak!
1. lépés:
A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba mérjük. A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
2. lépés:
A liszthez öntjük az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát, közben beleszórjuk a bazsalikomot is, a dagasztás vége felé pedig több részletben a puha vajat. Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük kb. 35-40 percig.
3. lépés:
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon kb. 40×40 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután félbe hajtjuk a tésztát, és a tetejét megkenjük az olvasztott vajjal. A téglalapot hosszában félbe, majd keresztben 6 részre vágjuk, így kapunk 12 négyzetet.
4. lépés:
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A 12 tésztadarabot a formába helyezzük. Egyszerűbb, ha a forma egyik végét alátámasztjuk valamivel. A szeletek úgy érintkezzenek, hogy egy vajas és egy sima oldal találkozzon, így szépen szét tudjuk majd tépni a kész kenyeret.
5. lépés:
A formában további 20 percig hagyjuk kelni a kenyerünket, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
6. lépés:
Még langyosan tálaljuk. Mindenki tud magának tépni egy kedve szerinti darabot!
Tipp
Nálunk mindig kapósak a pizzás receptek, így a pizzás tönkölycsigák is, azt is próbáld ki!