Tépős pizzakenyér

Hozzávalók

Elkészítés

finom kenyér recept, kenyér recept, legyezőkenyér, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, olaszos kenyér recept, paradicsomos kenyér recept, pizzakenyér, pizzás kenyér, sós kelt tészta, sós legyezőkalács, tépős kenyér,

A tépős kenyerek a világ legjobb receptjei közé tartoznak!

1. lépés:
A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba mérjük. A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

2. lépés:
A liszthez öntjük az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát, közben beleszórjuk a bazsalikomot is, a dagasztás vége felé pedig több részletben a puha vajat. Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük kb. 35-40 percig.

3. lépés:
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon kb. 40×40 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután félbe hajtjuk a tésztát, és a tetejét megkenjük az olvasztott vajjal. A téglalapot hosszában félbe, majd keresztben 6 részre vágjuk, így kapunk 12 négyzetet.

4. lépés:
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A 12 tésztadarabot a formába helyezzük. Egyszerűbb, ha a forma egyik végét alátámasztjuk valamivel. A szeletek úgy érintkezzenek, hogy egy vajas és egy sima oldal találkozzon, így szépen szét tudjuk majd tépni a kész kenyeret.

5. lépés:
A formában további 20 percig hagyjuk kelni a kenyerünket, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

6. lépés:
Még langyosan tálaljuk. Mindenki tud magának tépni egy kedve szerinti darabot!



Tipp

Nálunk mindig kapósak a pizzás receptek, így a pizzás tönkölycsigák is, azt is próbáld ki!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!