Tépős zsemle

Hozzávalók

Tépős zsemle

Elkészítés

finom zsemle, gyors zsemle, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, péksütemény recept, puha kelt tészta, puha zsemle, tépős zsemle, zsemle alaprecept, zsemle egyszerűen, zsemle recept, zsömle alaprecept, zsömle egyszerűen, zsömle recept,

Ezekkel a puha zsemlékkel könnyű lesz levenni a családot a lábáról!

1. lépés
A cukrot a langyos vízbe keverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig hagyjuk, hogy felhabosodjon.

2. lépés
Az átszitált lisztből, a sóból, az élesztős vízből és az olajból ruganyos tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjuk.

3. lépés
A megkelt tésztát 12 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk. Ehhez a tészta széleit középre húzzuk, megfordítjuk és kis gombócokat gömbölyítünk.

4. lépés
Vajjal vagy olajjal vékonyan kikent sütőedénybe helyezzük a zsemléket jó ujjnyi távolságra egymástól. Újabb 15 percig kelesztjük.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük a zsemléket. Még melegen megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, ettől lesznek szép fényesek. Fogyasszuk frissen, langyosan!



Tipp

Mindenképp próbáld ki a húsos zsemle receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!