
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
12 darab
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Tépős zsemle
Hozzávalók
Elkészítés
Ezekkel a puha zsemlékkel könnyű lesz levenni a családot a lábáról!
1. lépés
A cukrot a langyos vízbe keverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig hagyjuk, hogy felhabosodjon.
2. lépés
Az átszitált lisztből, a sóból, az élesztős vízből és az olajból ruganyos tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjuk.
3. lépés
A megkelt tésztát 12 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk. Ehhez a tészta széleit középre húzzuk, megfordítjuk és kis gombócokat gömbölyítünk.
4. lépés
Vajjal vagy olajjal vékonyan kikent sütőedénybe helyezzük a zsemléket jó ujjnyi távolságra egymástól. Újabb 15 percig kelesztjük.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük a zsemléket. Még melegen megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, ettől lesznek szép fényesek. Fogyasszuk frissen, langyosan!
Tipp
Mindenképp próbáld ki a húsos zsemle receptünket is!