
-
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés perc
-
38x26 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Tiramisu szelet
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts gyönyörű és krémesen lágy tiramisu szeletet!
1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.
2. lépés
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez a hideg habtejszínt a porcukor és a habfixáló felével habbá verjük. Ezután kikeverjük a krémsajtot a maradék porcukorral, a vanília kikapart magjaival, a reszelt narancshéjjal és a habfixáló másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
3. lépés
A kisült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és keresztben kettévágjuk. Hogy könnyebb legyen majd kiemelni a süteményt, egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A krémből egy kisebb adagot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig kétfelé választjuk. A formába fektetjük az egyik piskótalapot, megkenjük a krém felével, majd befedjük kávéba mártott babapiskótával. Óvatosan eloszlatjuk rajta a krém másik felét is, és lezárjuk a másik piskótalappal. A süteményt kb. 2 órára betesszük a fagyasztóba (a hűtőszekrényben kicsit több idő kell neki).
4. lépés
A megdermedt süteményt kiemeljük a sütőpapír segítségével, és kockákra vágjuk. (Ne felejtsük minden vágás után megtörölni a késünket!) A díszítéshez félretett krémet habzsákból a tetejére nyomjuk, majd meghintjük kakaóporral.
Tipp
Ha te is szereted a tiramisut, próbáld ki keksz formában is!