
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 20 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Tojáshabos-mandulás mézes
Hozzávalók
Elkészítés
Mintha hótakaró fedné a kis mézeseimet.
1. lépés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon kb. 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk. Szögletes kiszúróval kivágjuk a kekszeket. Ennek hiányában egy derelyevágóval is kiszabhatunk 5 cm oldalú négyzeteket.
2. lépés:
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
3. lépés:
A tojásfehérjéhez adjuk a porcukrot és néhány csepp citromlevet. Elkezdjük habbá verni. Akkor jó, ha már szépen kezdene habosodni, de még jól kenhető. A habot ecset segítségével a nyers kekszek tetejére kenjük, majd megszórjuk még szeletelt mandulával.
4. lépés:
180 fokra előmegeített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A mézeskalácsliszt nem csak kekszekhez használható, kitűnő vele az egyik kedvenc kevert tésztám, az egyszerű mézeskalács sütemény is.