Tojáshabos-mandulás mézes

Hozzávalók

Tojáshabos-mandulás mézes

Elkészítés

egyszerű karácsonyi sütemény, egyszerű mézes sütemény recept, karácsonyi aprósütemény, karácsonyi aprósütemény recept, karácsonyi egyszerű mézes recept, karácsonyi mézes egyszerűen, laktózmentes karácsonyi sütemény, laktózmentes sütemény recept, mandulás mézes keksz, mandulás mézes sütemény, mézes sütemény recept, mogyorós mézes keksz, Nagyi Titka Mézeskalács Liszt, Nagyi titka Mézeskalács süteményliszt, Nagyi titka mézeslakácsliszt recept, Nagyi titka recept, rozsos mézes sütemény recept, tejmentes mézes sütemény, tejmentes sütemény, tojáshabos mézes recept,

Mintha hótakaró fedné a kis mézeseimet.

1. lépés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon kb. 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk. Szögletes kiszúróval kivágjuk a kekszeket. Ennek hiányában egy derelyevágóval is kiszabhatunk 5 cm oldalú négyzeteket.

2. lépés:
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

3. lépés:
A tojásfehérjéhez adjuk a porcukrot és néhány csepp citromlevet. Elkezdjük habbá verni. Akkor jó, ha már szépen kezdene habosodni, de még jól kenhető. A habot ecset segítségével a nyers kekszek tetejére kenjük, majd megszórjuk még szeletelt mandulával.

4. lépés:
180 fokra előmegeített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A mézeskalácsliszt nem csak kekszekhez használható, kitűnő vele az egyik kedvenc kevert tésztám, az egyszerű mézeskalács sütemény is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások