Tojáskrémes tekercs

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, piskótatekercs recept, sós piskóta recept, sós piskótatekercs, sós torta recept, tojáskrémes piskóta, tojáskrémes recept, zöldfűszeres piskóta recept,

Sokkal egyszerűbb, és jobban tárolható, tálalható, mint egy szendvics!

1. lépés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel felverjük, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl kemény a hab. A sárgájákat kikeverjük a felaprított petrezselyemmel és a sóval, majd az egészet a fehérjehabhoz forgatjuk óvatos mozdulatokkal. Végül beleszitáljuk a lisztet is, a szitában visszamaradó korpát dobjuk ki, ne adjuk a tésztához! A lisztet is nagyon óvatosan kell a habba forgatnunk, hogy ne törjük össze. A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. Mindenképp figyeljük, mert a cukor hiánya miatt ez a sós piskóta másként néz ki, világosabb marad. Fontos, hogy ne szárítsuk ki.

2. lépés:
Ahogy elkészült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a tojáskrémet.

3. lépés:
A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, átöblítjük. A krémsajttal, a majonézzel, a mustárral és a sóval késes aprítóba tesszük (dolgozhatunk botmixerrel is), és összedolgozzuk. Nem baj, ha maradnak még benne tojásdarabok. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a felaprított uborkát és a snidlinget. Ha szükséges, még megsózzuk.

4. lépés:
A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a krémet, majd visszagöngyöljük. Szorosan fólába csomagoljuk, és néhány órán át hűtőben pihentetjük.Ezután szépen szeletelhető lesz.



Tipp

Praktikus étel, ha vendégeket várunk, vagy húsvétkor, ha sok főtt tojás marad. Természetesen készíthetjük Nagyi titka extra finom süteményliszttel is. Nem véletlen, hogy a piskótatekercs az egyik kedvenc süteményalapom, próbáld ki a Fekete-erdő roládot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm