Tökmagos bagett

Hozzávalók

Elkészítés

francia péksütemény, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, péksütemény recept,

Uzsonnára, utazásra csomagolt szendvicsek és falatnyi vendégvárók alapja is lehet ez a bagett.

1. lépés
Az élesztőt a cukorral, a tejjel, a vízzel és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A sót, az olajat a lisztet és egy kevés összetört tökmagot egy tálban elkeverünk, és a felfutott élesztőt és a tojássárgáját hozzáadva, tésztává dagasztjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

2. lépés
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kettévágjuk és két rudat sodrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kellő távolságra egymástól, nehogy sülés közben összeérjenek.

3. lépés
A külsejét tojással megkenjük és tökmaggal megszórjuk, majd hagyjuk duplájára kelni.

4. lépés
200 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt pirosra sütjük a francia péksüteményt. (Légkeveréses sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.)



Tipp

Egészségesebb lesz a bagett, ha a szükséges lisztmennyiség negyedét Nagyi titka Teljes kiőrlésű búzalisztre cseréljük. Ha ez ízlett, akkor próbáld ki a rozsos bagettet is, érdemes!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm