
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
50 kisebb darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Tökmagos rudacskák
Hozzávalók
Elkészítés
Szereted a tökmagot? Készíts sütit belőle!
1. lépés:
A liszteket egy nagy tálba szitáljuk a sóval együtt. Belemorzsoljuk az élesztőt, amit addig morzsolunk a liszttel, amíg szinte ugyanolyan finomságú nem lesz. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és tésztát dagasztunk belőle. Amikor már sima, letakarva kelesztjük 45 percig.
2. lépés:
Lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és kb. 1,5 cm széles és 5 cm hosszúságú rudakra vágjuk.
3. lépés:
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és még 10-15 percig pihentetjük. Végül tojással megkenjük, és tökmaggal megszórjuk mindegyiket.
4. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha nincs otthon tökmagolajad, ne ess kétségbe, hagyd el, és tegyél még a tésztához 50 g vajat. Ha tetszett a recept, próbáld ki a szárított paradicsomos tönkölyrudacskákat vagy az oregánós rudakat is!