Tökmagos rudacskák

Hozzávalók

Elkészítés

magos rúd recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, sós ropogtatnivaló recept, sós rúd recept, sós rúd teljes kiőrlésű liszttel, sós sütemény recept, tökmagos recept, tökmagos rúd recept, tökmagos sütemény recept,

Szereted a tökmagot? Készíts sütit belőle!

1. lépés:
A liszteket egy nagy tálba szitáljuk a sóval együtt. Belemorzsoljuk az élesztőt, amit addig morzsolunk a liszttel, amíg szinte ugyanolyan finomságú nem lesz. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és tésztát dagasztunk belőle. Amikor már sima, letakarva kelesztjük 45 percig.

2. lépés:
Lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és kb. 1,5 cm széles és 5 cm hosszúságú rudakra vágjuk.

3. lépés:
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és még 10-15 percig pihentetjük. Végül tojással megkenjük, és tökmaggal megszórjuk mindegyiket.

4. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha nincs otthon tökmagolajad, ne ess kétségbe, hagyd el, és tegyél még a tésztához 50 g vajat. Ha tetszett a recept, próbáld ki a szárított paradicsomos tönkölyrudacskákat vagy az oregánós rudakat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm