Tökmagos zsemle

Hozzávalók

tökmagos zsemle

Elkészítés

búzakenyérliszt recept, egyszerű péksütemény recept, magos péksütemény recept, magos zsemle recept, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, péksütemény recept, tökmagolajos péksütemény recept, tökmagos péksütemény recept, tökmagos recept, tökmagos zsemle recept, zsemlesütés otthon,

A tészta finom puha, a tökmag pedig egyedi ízt ad neki.

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A tésztát alaposan megdagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikből zsemlét formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 20 percig kelesztjük.

4. lépés

A tetejüket megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, megszórjuk tökmaggal és reszelt sajttal. A 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Nagyon szeretek tökmaggal sütni, nagyon ízessé teszi a kelt tésztákat. Érdemes kipróbálni a fokhagymás csavart kalácsot vagy a tökmagos csigát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások