Töltött kenyér

Hozzávalók

Töltött kenyér

Elkészítés

kenyér gazdagon, kenyér recept, különleges kenyér recept, Nagyi titka kenyér recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, sonkás kenyér recept, tojásos kenyér recept, tojásos töltött kenyér recept, töltelékkel együtt sütött kenyér recept, töltött kenyér fázisfotókkal, töltött kenyér recept,

Igazán gazdag, laktató kenyér töltelékkel.

1. lépés

A lisztet, a sót és a vizet egy nagy keverőtálba mérjük. A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

2. lépés

A tálba öntjük az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát, közben a dagasztás vége felé hozzáadjuk az olajat. Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük kb. 45 percig.

3. lépés

A megkelt tésztát álló téglalap alakúra nyújtjuk, a felső felét pizzavágóval bevagdossuk. Az alsó felét befedjük a sonkával, főtt tojással és reszelt sajttal. (Ha szerethetjük, mehet bele friss fűszer, vagy akár spenót is.) Ezután az alján és a két oldalán egy-egy vékony sávban behajtjuk a tésztát, majd alulról kezdve feltekerjük. A végét összecsípjük, majd lefelé fordítjuk. A hajtással lefelé fordítva sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük. További 15 percig kelesztjük.

4. lépés

A kelesztés után lekenjük a tejjel elhabart tojással, a tetejét megszórhatjuk például napraforgómaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A tölteléket teljesen a magunk ízlésére szabhatjuk! Nagyon szeretem az olyan kenyereket, amikből már nem kell szendvicset készíteni, hanem egyből fogyaszthatók, ilyen a tépős pizzakenyér is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!