Töltött pizzarúd

Hozzávalók

Töltött pizzarúd

Elkészítés

Nagyi Titka Pizzaliszt, pizza másként, pizzakenyér, pizzarúd, pizzás recept, pizzás rúd, pizzatészta, pizzatészta recept, töltött pizza recept,

Uzsonnára, kirándulásra süthetjük a pizzát ebben a nagyon praktikus formában.

1. lépés
A pizzalisztben elkeverjük a fűszereket, a sót és a cukrot, majd az élesztőt is. Felöntjük a vízzel, a tejjel és az olajjal, majd alaposan megdagasztjuk. Lisztezett tálban, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

2. lépés
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk egy sütőpapíron, a széleit levágjuk. A papírral együtt áttesszük egy tepsire. Hosszanti irányban, gondolatban 3 részre osztjuk. A két szélső harmadot ferdén becsíkozzuk egy késsel vagy pizzavágóval.

3. lépés
A tészta közepét megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a sajtot és az esetleges további feltéteket. A szélein lévő tésztacsíkokat áthajtjuk. A két végét alaposan lenyomkodjuk.

4. lépés
20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. (A tetejét sütés előtt még megszórhatjuk reszelt sajttal és fűszerekkel.)

5. lépés
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.



Tipp

Próbáld ki a pizzás csigát is, ami szintén remek uzsonnára is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások