
-
Elkészítési idő: 90 perc + 2x30 perc pihentetés = 150 perc
-
1 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Töltött pizzarúd
Hozzávalók
Elkészítés
Uzsonnára, kirándulásra süthetjük a pizzát ebben a nagyon praktikus formában.
1. lépés
A pizzalisztben elkeverjük a fűszereket, a sót és a cukrot, majd az élesztőt is. Felöntjük a vízzel, a tejjel és az olajjal, majd alaposan megdagasztjuk. Lisztezett tálban, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk egy sütőpapíron, a széleit levágjuk. A papírral együtt áttesszük egy tepsire. Hosszanti irányban, gondolatban 3 részre osztjuk. A két szélső harmadot ferdén becsíkozzuk egy késsel vagy pizzavágóval.
3. lépés
A tészta közepét megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a sajtot és az esetleges további feltéteket. A szélein lévő tésztacsíkokat áthajtjuk. A két végét alaposan lenyomkodjuk.
4. lépés
20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. (A tetejét sütés előtt még megszórhatjuk reszelt sajttal és fűszerekkel.)
5. lépés
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Tipp
Próbáld ki a pizzás csigát is, ami szintén remek uzsonnára is.