
-
Elkészítési idő: 30 perc + 90 perc pihentetés = 120 perc
-
1 db 25x10x10 cm-es formához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Tönköly szendvicskenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Nagyon egyszerű, vajas tésztájú szendvicskenyeret mutatunk.
1. lépés
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, ezután felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy nagy tálban elvegyítjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet, ezután az élesztős tejet. A tésztát dagasztani kezdjük. Amikor már összeállt, több részletben hozzáadjuk a puha vajat is. Addig dagasztjuk, amíg szép ruganyos tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen dupládára kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát kissé ellapítjuk téglalap alakúra, a két végét behajtjuk, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd kb. 30 percig kelesztjük.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. A kenyér tetejét még forrón megkenjük egy kevés vajjal, amit rögtön be fog szívni.
Tipp
Ha váltanál élesztőről kovászra, kezdő kenyérsütőként is megteheted!