Tönköly szendvicskenyér

Hozzávalók

Tönköly szendvicskenyér

Elkészítés

egyszerű kenyér recept, élesztős kenyér recept, fehér kenyér recept, finom kenyér recept, kenyér alaprecept, kenyér recept, kenyérsütés, kenyértészta recept, kenyértészta vajjal, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, otthoni kenyérsütés, puha kenyér recept, szendvicskenyér recept, vékony héjú kenyér recept,

Nagyon egyszerű, vajas tésztájú szendvicskenyeret mutatunk.

1. lépés
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, ezután felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy nagy tálban elvegyítjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet, ezután az élesztős tejet. A tésztát dagasztani kezdjük. Amikor már összeállt, több részletben hozzáadjuk a puha vajat is. Addig dagasztjuk, amíg szép ruganyos tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen dupládára kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát kissé ellapítjuk téglalap alakúra, a két végét behajtjuk, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd kb. 30 percig kelesztjük.

4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. A kenyér tetejét még forrón megkenjük egy kevés vajjal, amit rögtön be fog szívni.



Tipp

Ha váltanál élesztőről kovászra, kezdő kenyérsütőként is megteheted!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!