Tönkölybúzás amerikai csokis keksz

Hozzávalók

Elkészítés

amerikai csokis keksz, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, tönkölybúzás amerikai csokis keksz,

Amerikai klasszikus tönkölyverziója ropogós kivitelben csokidarabokkal.

1 lépés
A tönkölybúzás csokis kekszhez az összes hozzávalót egy dagasztógépbe – vagy megfelelő méretű üstbe, edénybe – mérjük, majd lágy tésztává gyúrjuk, míg teljesen összedogozza a tésztát a gép. (Ezt tehetjük kézzel, egy fakanál segítségével is, ha nincs gépünk.) A csokoládépasztilláknak egyben kell maradniuk. Csomagoljuk folpakba a tésztát és tegyük hűtőbe minimum 1 órára.

2. lépés
A kihűlt tésztából készítsünk golyókat, majd tegyük őket a sütőlapra elég távol egymástól, hogy tudjanak terülni. Sütés előtt egy vízbe mártott evőkanál hátuljával kicsit lapítsuk el a golyókat.

3. lépés
180 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük 9–11 percig légkeverés nélkül.



Tipp

Nem szabad, hogy színt kapjanak! Olyanok, mintha nem sültek volna meg teljesen, de valójában már jók! Hagyjuk a sütőlapon kihűlni őket. Ha tetszett ez a recept, készítsd el a fahéjas rozskekszet és a csokoládés pöfeteget is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm