Tönkölypalacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, palacsinta, palacsinta recept, palacsinta receptek, palacsinta tészta,

Ha szereted a palacsintát, ezt a tönkölylisztből készült változatot is érdemes kipróbálnod! Édesen és sósan is mennyei!

1. lépés
Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük egy tálban. A palacsinta tésztája legyen teljesen csomómentes. Állni hagyjuk egy órát, majd újra átkeverjük.

2. lépés
Teflonos vagy vékonyan olajozott, forró palacsintasütőbe teszünk egy kanál palacsintatésztát, és megnézzük, elég híg-e a tészta. Ha nem tudjuk szép vékonyra forgatni, akkor egy kevés tejjel még tudunk hígítani a tésztán.

3. lépés
Pár percig sütjük, míg a szélei barnulni kezdenek, majd megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.

4. lépés
A kész palacsintákat egymásra halmozzuk, és Folpackkal fedjük le fogyasztásig.



Tipp

A tönkölypalacsinta nagyon finom friss, szezonális bogyósgyümölcsökkel, kakaóval, fahéjjal és pirított diófélékkel tálalva. Érdemes kipróbálni sósan is: kecskesajttal, céklával, olívaolajon sült fokhagymás paradicsommal töltve különleges vacsora lehet belőle. Ha pedig reggel sem szeretnél lemondani a palacsintáról, készítsd el az amerikai palacsintát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm