Trüffeltorta

Hozzávalók

Trüffeltorta

Elkészítés

csokitorta alaprecept, csokitorta recept, csokoládétorta, kakaós piskóta recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, nagyon csokis torta, piskóta alaprecept, szülinapi torta recept, tejszínes csokitorta recept, torta házilag, torta recept, trüffeltorta házilag, trüffeltorta recept,

Trüffeltortát sütni nem is olyan nehéz! Ráadásul ízesítheted málnával, naranccsal, alkohollal is!

1. lépés
A krémhez felforraljuk a tejszínt, majd levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra tört csokoládét, és simára keverjük. Legalább 6-8 órára hűtőbe tesszük.

2. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a kakaóval vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Mivel ez egy elég magas piskóta lesz, érdemes többször ellenőrizni a sütési idő vége felé. Semmiképp ne maradjon nyers a közepe.

3. lépés
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd három részre vágjuk.

4. lépés
A megszilárdult trüffelalapot robotgép segítségével óvatosan felverjük. Alacsony fokozaton kezdjük keverni, folyamatosan növelve a sebességet. Amikor már barázdát vetnek benne a habverő villái, elkészült. A trüffelkrémet 3 részre osztjuk.

5. lépés
A tortakarikát megtisztítjuk, tortakartonra vagy tányérra tesszük. Belehelyezünk egy piskótalapot (érdemes a piskóta kicsit egyenetlen tetejét használni), és megkenjük egy rész krémmel. Ráhelyezünk egy újabb lapot, ezt is megkenjük egy adag krémmel, a harmadik lappal lezárjuk. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, így a torta teteje is egyenletes lesz. A betöltött piskótát 30 percre hűtőbe tesszük.

6. lépés
A tortaformát leválasztjuk, és a kimaradt krémmel körülkenjük a süteményt. A tetejét megszórjuk csokoládéreszelékkel, és ízlés szerint tovább díszítjük.



Tipp

A kész tortát érdemes legalább 1 napig pihentetni, hogy teljesen összeálljon. Érdemes a tejszínhez reszelt narancshéjat adni, csodás ízt ad a krémnek! Ha másik csokitortát is kipróbálnál, jó szívvel ajánlom a Stefániát.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!