
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
18 cm-es átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Trüffeltorta
Hozzávalók
Elkészítés
Trüffeltortát sütni nem is olyan nehéz! Ráadásul ízesítheted málnával, naranccsal, alkohollal is!
1. lépés
A krémhez felforraljuk a tejszínt, majd levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra tört csokoládét, és simára keverjük. Legalább 6-8 órára hűtőbe tesszük.
2. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a kakaóval vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Mivel ez egy elég magas piskóta lesz, érdemes többször ellenőrizni a sütési idő vége felé. Semmiképp ne maradjon nyers a közepe.
3. lépés
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd három részre vágjuk.
4. lépés
A megszilárdult trüffelalapot robotgép segítségével óvatosan felverjük. Alacsony fokozaton kezdjük keverni, folyamatosan növelve a sebességet. Amikor már barázdát vetnek benne a habverő villái, elkészült. A trüffelkrémet 3 részre osztjuk.
5. lépés
A tortakarikát megtisztítjuk, tortakartonra vagy tányérra tesszük. Belehelyezünk egy piskótalapot (érdemes a piskóta kicsit egyenetlen tetejét használni), és megkenjük egy rész krémmel. Ráhelyezünk egy újabb lapot, ezt is megkenjük egy adag krémmel, a harmadik lappal lezárjuk. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, így a torta teteje is egyenletes lesz. A betöltött piskótát 30 percre hűtőbe tesszük.
6. lépés
A tortaformát leválasztjuk, és a kimaradt krémmel körülkenjük a süteményt. A tetejét megszórjuk csokoládéreszelékkel, és ízlés szerint tovább díszítjük.
Tipp
A kész tortát érdemes legalább 1 napig pihentetni, hogy teljesen összeálljon. Érdemes a tejszínhez reszelt narancshéjat adni, csodás ízt ad a krémnek! Ha másik csokitortát is kipróbálnál, jó szívvel ajánlom a Stefániát.