
-
Elkészítési idő: 75 perc + hűtés perc
-
12-15 nagy szelethez, 26*38 cm-es tepsiben készítve
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Tükörtojás süti
Hozzávalók
Elkészítés
Lepd meg a családot az egyik leglátványosabb húsvéti sütivel!
1. lépés
A pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor már nagyon besűrűsödik, levesszük a lángról, de még tovább keverjük. Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Így hagyjuk kihűlni.
2. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot, és kemény habbá keverjük.
3. lépés
A tojások sárgáját a maradék cukorral és egy kevés vaníliával (használhatunk kivonatot vagy vaníliás cukrot helyette) szintén fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat. Beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, majd csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát a sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük a piskótát. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt.
4. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot, a túrót, a vaníliát és a citromhéjat.
5. lépés
A piskótát egy sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsire vagy sütőkeretbe tesszük, vékonyan megkenjük a lekvárral, majd a krémmel. A befőttet leszűrjük, és a krém tetején elhelyezzük a barackokat. Elkészítjük az átlátszó tortazselét az utasítás szerint, és a sütrmény tetejére öntjük. Néhány órára hűtőbe tesszük megszilárdulni, és szépen vágható lesz a sütemény.
6. lépés
Éles késsel egyforma kockákra vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.
Tipp
Nagyon szeretek húsvétra sütni, ilyenkor elő lehet rukkolni valami látványos, de nem bonyolult süteménnyel, ilyen a répatorta kuglóf vagy a répaföld süti is.