Tükörtojás süti

Hozzávalók

Tükörtojás süti

Elkészítés

barackos-túrós sütemény recept, csodás túrókrém, egyszerű krémes sütemény recept, Egyszerű piskóta, egyszerű süteménykrém, egyszerű túrós krém, elronthatatlan piskóta alaprecept, habos sütemény recept, húsvéti krémes sütemény recept, húsvéti sütemény recept, krémes piskóta recept, krémes sütemény recept, látványos húsvéti sütemény, már készen is vannak a kis tükörtojások., Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, nagyon finom húsvéti sütemény, no meg persze az elmaradhatatlan sárgabarack és a zselé a tetején, olajos piskóta recept, pudingos krémes recept, pudingos-túrós vajas krém recept, sárgabarackos sütemény recept, sütőporos piskóta recept, tükörtojás kocka, tükörtojás sütemény, túrós recept, túrós sütemény recept, ünnepi krémes sütemény recept, ünnepi sütemény recept,

Lepd meg a családot az egyik leglátványosabb húsvéti sütivel!

1. lépés

A pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor már nagyon besűrűsödik, levesszük a lángról, de még tovább keverjük. Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Így hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot, és kemény habbá keverjük.

3. lépés

A tojások sárgáját a maradék cukorral és egy kevés vaníliával (használhatunk kivonatot vagy vaníliás cukrot helyette) szintén fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat. Beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, majd csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát a sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük a piskótát. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt.

4. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot, a túrót, a vaníliát és a citromhéjat.

5. lépés

A piskótát egy sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsire vagy sütőkeretbe tesszük, vékonyan megkenjük a lekvárral, majd a krémmel. A befőttet leszűrjük, és a krém tetején elhelyezzük a barackokat. Elkészítjük az átlátszó tortazselét az utasítás szerint, és a sütrmény tetejére öntjük. Néhány órára hűtőbe tesszük megszilárdulni, és szépen vágható lesz a sütemény.

6. lépés

Éles késsel egyforma kockákra vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.



Tipp

Nagyon szeretek húsvétra sütni, ilyenkor elő lehet rukkolni valami látványos, de nem bonyolult süteménnyel, ilyen a répatorta kuglóf vagy a répaföld süti is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!