Túrófánk

Hozzávalók

Elkészítés

fánk, Nagyi Titka Félfogós búzaliszt, túrófánk recept,

Könnyű, gyors fánk kelesztés nélkül.

1. lépés
A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a finomra reszelt citromhéjat és a vaníliakivonatot. (Amennyiben nincs vaníliakivonatunk, érdemes 1 evőkanál rumot beletenni és persze a vaníliás cukor se maradjon el! Az alkoholtól ugyanis nem szívja meg magát a fánk olajjal.) Sima masszává dolgozzuk a hozzávalókat, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt is. Kezdjünk 25 dekával, de ha nagyon hígnak találjuk a masszát, még mehet bele egy nagy kanállal. Ragadós lesz még az állaga, de benedvesített kézzel szép golyóvá tudjuk formázni.

2. lépés
Az olajat felhevítjük (ne legyen nagyon forró, nehogy megégjenek a fánkok), és több részletben kisütjük benne a diónyi méretűre gömbölyített golyócskákat. Az olaj tetején magától meg fognak fordulni. Ha már szép aranybarnára sültek, konyhai törlővel bélelt tálba szedjük őket, végül pedig porcukorral megszórva tálaljuk a túrófánkot.



Tipp

A túrófánkok közepében elrejthetünk egy-egy kocka étcsokoládét vagy málnát, epret is akár. A farsangi időszakban érdemes más fánkokat is kipróbálni. A szedres-vaníliás fánk és a kelt csörögefánk is nagyon finom lesz.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm