
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
kb. 15 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Túrópalacsinta
Hozzávalók
Elkészítés
A túró ezúttal a palacsinta tésztájába került.
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
2. lépés
A többi hozzávalót krémesre keverjük, végül beleforgatjuk a tojáshabot is.
3. lépés
A felmelegített palacsintasütőben vagy kis méretű serpenyőben zsiradékot hevítünk (ez lehet olaj, vaj vagy kókuszzsír is), majd a masszából közepes méretű palacsintát sütünk közepes lángon. Óvatosan megfordítjuk egy spatula segítségével, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
4. lépés
Az elkészült palacsintákat frissen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
Tényleg érdemes csak közepes méretű palacsintákat sütni, mert nem könnyű megfordítani, ha túl nagy. Ha pedig a túró szerelmese vagy, ki ne hagyd a bécsi túrós palacsintát vagy a túrós palacsintatekercseket!