Túrós-barackos csiga

Hozzávalók

Túrós-barackos csiga

Elkészítés

barackos sütemény, csiga kelt tésztából recept, édes kelt tészta recept, édes péksütemény, édes sütemén recept, édesség recept, kelt csiga recept, kelt tészta recept, krémsajtos kelt tészta recept, mascarponés kelt tészta recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, péksütemény recept, sárgabarackos sütemény, sütemény receptek, túrós csiga recept, túrós kelt csiga, túrós péksütemény recept, túrós recept, túrós sütemény recept, túrós sütemények, túrós-barackos csiga recept,

A túró és a savanykás gyümölcsök párosa kelt tésztában is nagyon finom!

1. lépés
A tejet egy kevés cukorral meglangyosítjuk, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt felfusson. Közben egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a krémsajtot, a finomra reszelt citromhéjat és az élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percig. Ha dagasztás közben még túl lágynak érezzük, adhatunk hozzá egy kevés lisztet.

2. lépés
A töltelékhez a túrót kikeverjük a krémsajttal, a vaníliával, a tojással, a porcukorral és a keményítővel.

3. lépés
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük a túrós töltelékkel, rászórjuk az apró darabokra vágott barackot, és feltekerjük. A szélét összecsípjük, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat vékonyan vajazott sütőformába tesszük, köztük jó kétujjnyi helyet hagyva (ekkora adag két 30 cm-es kerek vagy egy nagyméretű gáztepsire elegendő). További 15 percig kelesztjük.

4. lépés
A csigák tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojással.

5. lépés
170 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük a tésztát. Még langyosan tálaljuk.



Tipp

A barackot cserélheted másik gyümölcsre is! Ha szereted a túrós péksütemény recepteket, próbáld ki a túrós táska receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm