Túrós kuglóf

Hozzávalók

Elkészítés

citromos édesség, egyszerű kuglóf, egyszerű sütemény recept, finom kuglóf recept, finom túrós, kuglóf élesztő nélkül, kuglóf recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, sütőporos kuglóf, túrós édesség, túrós kuglóf recept, túrós sütemény recept,

Nincs még egy sütemény, aminek ilyen finom lenne a kérge!

1. lépés:
A puha vajat, a porcukorral, a vaníliával és a finomra reszelt citromhéjjal szép habosra keverjük. Ehhez mindig használjunk robotgépet!

2. lépés:
Egyesével beledolgozzuk a vajas alapba a tojásokat is. Addig keverjük, amíg szép levegős, habos állaga nem lesz.
Ezt követően adjuk hozzá a túrót és keverjük simára.

3. lépés:
Ezután beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és csomómentesre keverjük. Végül beleforgathatunk 1-2 marék mazsolát is, ha szeretjük.

4. lépés:
A masszát szilikon, vagy alaposan kivajazott fém kuglófformába szedjük.

5. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Mindenképp ellenőrizzük, hogy nem maradt-e nyers a sütemény közepe! Én a sütő kikapcsolása után még 2-3 percig bent szoktam hagyni.



Tipp

Ha tehetem, leveles túrót használok a süteményegkez, sokkal zsírosabb és jobb állagú, mint a rögös. Ha tetszett a recept, és a marcipánt is szereted, süsd meg a mandulás kuglófunkat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm