
-
Elkészítési idő: 60 perc + 90 perc pihentetés = 150 perc
-
kb 40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Túrós pogácsa
Hozzávalók
Elkészítés
Puha túrós pogácsa, amit nem kell hajtogatni.
1. lépés
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet összemorzsoljuk a sóval és a vajjal, majd beledolgozzuk a tojást, a túrót és a felfuttatott élesztőt is. A megdagasztott tésztát letakarva, meleg helyen, 60 percig kelesztjük.
3. lépés
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, majd kiszaggatjuk belőle a pogácsákat. Ezután áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és további 20-30 percig kelesztjük.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha nem szeretnél keleszteni, próbáld ki az egyszerű túrópogácsa receptjét!