Túrós pogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

élesztős pogácsa recept, élesztős túrópogácsa, Nagyi Titka pogácsa liszt, Nagyi Titka pogácsaliszt, pogácsa recept, pogácsaliszt, túrópogácsa recept, túrós pogácsa hajtogatás nélkül, túrós pogácsa recept,

Puha túrós pogácsa, amit nem kell hajtogatni.

1. lépés

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

2. lépés

A lisztet összemorzsoljuk a sóval és a vajjal, majd beledolgozzuk a tojást, a túrót és a felfuttatott élesztőt is. A megdagasztott tésztát letakarva, meleg helyen, 60 percig kelesztjük.

3. lépés

A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, majd kiszaggatjuk belőle a pogácsákat. Ezután áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és további 20-30 percig kelesztjük.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.

 



Tipp

Ha nem szeretnél keleszteni, próbáld ki az egyszerű túrópogácsa receptjét!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások