Túrós virágkalács

Hozzávalók

Elkészítés

kalács recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, túrós kalács,

Gyönyörű túrós kalács ünnepekre és hétvégi reggelikre.

1. lépés
Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a cukrot, a felfuttatott élesztős tejet, a maradék langyos tejet és a kókuszolajat. Szép, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.

2. lépés
A töltelékhez a túrót simára keverjük a porcukorral, a keményítővel, a tojássárgájákkal és a vanília kikapart magjaival.

3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a töltelékkel, rászórjuk a mazsolát is, és a hosszabbik szélétől kezdve szorosan feltekerjük. Koszorút formázunk belőle, a két végét összefogjuk, és áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Két-három centiméterenként éles késsel bevagdossuk, és kissé elfordítjuk a szeleteket. Újabb 15–20 percig kelesztjük.

4. lépés
Sütés előtt megkenjük az olvasztott vajjal elhabart tojással. 160 fokra előmelegített sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.



Tipp

Készülhet diós, mákos vagy akár kakaós és fahéjas töltelékkel is. A tojással és sonkával töltött kalácsot és a Hokkaido kalácsot is érdemes kipróbálni, a házi kalácsokkal egyszerűen nem lehet melléfogni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!