
-
Elkészítési idő: 140 perc
-
1 nagy kalácshoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Túrós virágkalács
Hozzávalók
Elkészítés
Gyönyörű túrós kalács ünnepekre és hétvégi reggelikre.
1. lépés
Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a cukrot, a felfuttatott élesztős tejet, a maradék langyos tejet és a kókuszolajat. Szép, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
2. lépés
A töltelékhez a túrót simára keverjük a porcukorral, a keményítővel, a tojássárgájákkal és a vanília kikapart magjaival.
3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a töltelékkel, rászórjuk a mazsolát is, és a hosszabbik szélétől kezdve szorosan feltekerjük. Koszorút formázunk belőle, a két végét összefogjuk, és áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Két-három centiméterenként éles késsel bevagdossuk, és kissé elfordítjuk a szeleteket. Újabb 15–20 percig kelesztjük.
4. lépés
Sütés előtt megkenjük az olvasztott vajjal elhabart tojással. 160 fokra előmelegített sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Tipp
Készülhet diós, mákos vagy akár kakaós és fahéjas töltelékkel is. A tojással és sonkával töltött kalácsot és a Hokkaido kalácsot is érdemes kipróbálni, a házi kalácsokkal egyszerűen nem lehet melléfogni.