Vaníliás kelt rózsa

Hozzávalók

Vaníliás kelt rózsa

Elkészítés

finom kelt tészta recept, kelt tészta, kelt tészta recept, különleges formájú kelt tészta recept, Nagyi Titka Étkezési búzadara, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, túrós kelt tészta recept, vaníliás kelt rózsa recept, vaníliás rózsa,

Különleges formájú péksütemény finom túrótöltelékkel.

1. lépés
A lisztet és a sót egy tálba mérjük. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tészta többi hozzávalójával együtt, és ruganyos tésztát dagasztunk, amit ezután lefedve, 20-25 percig kelesztünk.

2. lépés
A töltelék hozzávalóit kikeverjük egy tálban, és hagyjuk, hogy a búzadara kissé megszívja magát.

3. lépés
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 5 részre osztjuk, és mindegyikből gombócot gömbölyítünk. Külön-külön kerekre nyújtjuk őket és 4 bevágást ejtünk rajtuk. A körök közepébe teszünk egy kanálnyi túrótölteléket, majd a szemben lévő oldalakat ráhajtjuk, mint a rózsaszirmokat.

4. lépés
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzünk, 15 percig kelesztjük, megkenjük őket elhabart tojással, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg
hogyan készül!



Tipp

A másik kedvenc túrós kelt tészta receptem a túrós táska, amibe néhány szem málnát is belecsempésztem.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!