
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
5 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Vaníliás kelt rózsa
Hozzávalók
Elkészítés
Különleges formájú péksütemény finom túrótöltelékkel.
1. lépés
A lisztet és a sót egy tálba mérjük. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tészta többi hozzávalójával együtt, és ruganyos tésztát dagasztunk, amit ezután lefedve, 20-25 percig kelesztünk.
2. lépés
A töltelék hozzávalóit kikeverjük egy tálban, és hagyjuk, hogy a búzadara kissé megszívja magát.
3. lépés
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 5 részre osztjuk, és mindegyikből gombócot gömbölyítünk. Külön-külön kerekre nyújtjuk őket és 4 bevágást ejtünk rajtuk. A körök közepébe teszünk egy kanálnyi túrótölteléket, majd a szemben lévő oldalakat ráhajtjuk, mint a rózsaszirmokat.
4. lépés
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzünk, 15 percig kelesztjük, megkenjük őket elhabart tojással, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A másik kedvenc túrós kelt tészta receptem a túrós táska, amibe néhány szem málnát is belecsempésztem.