Vaníliás linzerkeksz

Hozzávalók

Vaníliás linzerkeksz

Elkészítés

alap linzertészta, húsvéti linzer recept, keksz alaprecept, linzer alaprecept, linzer keksz recept, linzertészta alaprecept, linzertészta recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt, vaníliás keksz recept, vaníliás linzer recept,

Készíts omlós, vaníliás kekszeket egyszerűen!

1. lépés
A keksz hozzávalóit összegyúrjuk vagy késes robotgépben összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva legalkább 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.

2. lépés
A tésztát lisztezett munkalapon nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük sütőpapírral bélelt sütőlapon. Fontos, hogy ne piruljanak meg!

3. lépés
A kekszeket 5-10 percig hagyjuk a tepsin hűlni, mielőtt leemelnénk.

4. lépés
A kihűlt süteményeket ízlés szerint díszíthetjük cukormázzal, csokoládéval, vagy összeragaszthatjuk lekvárral.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki az eperdzsemes kekszet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm