Virslis kenyérfalatok

Hozzávalók

Virslis kenyérfalatok

Elkészítés

kelt tészta alaprecept, kerti party sós sütemény recept, kirándulás sütemény recept, Nagyi titka fehér búzakenyérliszt recept, Nagyi titka szilveszteri recept, Nagyi titka újévi recept, sajtos recept, sós sütemény, szilveszteri virslis recept, töltött kenyér recept, újévi sós sütemény recept, virslis falatka recept, virslis kelt tészta recept, virslis recept, virslis sós sütemény recept,

Csak tedd az asztal közepére, és mindenki tép majd belőle magának.

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen, 45 percig kelesztjük.

2. lépés

A virsliket 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd pizzavágóval kb. 4×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyikre fektetünk keresztben egy-egy virslidarabot, ezután felcsavarjuk a tésztát, a végét összecsípjük, hogy ne nyíljon ki.

3. lépés

Áttesszük a falatkákat egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott sütőformába úgy, hogy maradjon közöttük kb. egy ujjnyi hely. Ezután kb. 15 percig tovább kelesztjük. A tetejüket megkenjük elhabart tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük, ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük még 10-15 percre.



Tipp

Imádok ilyen tépős sósakat sütni, amiket csak leteszek az asztal közepére, a virslis sósak amolyan jolly jokerek, mert a gyerekek is szokták szeretni, de ilyen a fűszeres partykenyéris.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!