
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés = 120 perc
-
kb. 30 cm-es átmérőjű sütőformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Virslis kenyérfalatok
Hozzávalók
Elkészítés
Csak tedd az asztal közepére, és mindenki tép majd belőle magának.
1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen, 45 percig kelesztjük.
2. lépés
A virsliket 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd pizzavágóval kb. 4×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyikre fektetünk keresztben egy-egy virslidarabot, ezután felcsavarjuk a tésztát, a végét összecsípjük, hogy ne nyíljon ki.
3. lépés
Áttesszük a falatkákat egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott sütőformába úgy, hogy maradjon közöttük kb. egy ujjnyi hely. Ezután kb. 15 percig tovább kelesztjük. A tetejüket megkenjük elhabart tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük, ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük még 10-15 percre.
Tipp
Imádok ilyen tépős sósakat sütni, amiket csak leteszek az asztal közepére, a virslis sósak amolyan jolly jokerek, mert a gyerekek is szokták szeretni, de ilyen a fűszeres partykenyéris.