Virslis papucs

Hozzávalók

virslis papucs

Elkészítés

kelt tészta alaprecept, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, Nagyi titka szilveszteri recept, Nagyi titka újévi recept, sajtos recept, sós papucs recept, szilveszteri sós sütemény, szilveszteri virslis recept, újévi sós sütemény recept, virslis kelt tészta recept, virslis papucs recept, virslis recept, virslis sütemény recept,

Tálald magában vagy akár töltött tojás és lencsesaláta mellé!

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen, 60 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd pizzavágóval kb. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyikre fektetünk átlósan egy-egy virslit, ezután az egyik, majd a másik irányból is ráhajtjuk a tésztacsúcsokat. Fontos, hogy csípjük össze a tésztával, hogy ne nyíljon ki.

3. lépés

Áttesszük a papucsokat két sütőpapírral bélelt tepsire, ezután kb. 15 percig tovább kelesztjük. A tetejüket megkenjük elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Virslivel elég egyszerű bulifalatokat sütni, készültek már hot dog falatkák, de virslis muffin is, sőt hot dogot is süthetsz egészben, de az egyik kedvenc a virslivel töltött szélű pizza.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!