Virslivel töltött szélű pizza

Hozzávalók

Virslivel töltött szélű pizza

Elkészítés

alap pizza recept, amerikai pizza recept, házi pizza recept, így készíts pizzát, Nagyi titka pizza recept, Nagyi titka pizzaliszt recept, pizza házilag, pizza hut házilag, pizza recept, puha pizzatészta, serpenyős pizza recept, töltött szélű pizza recept, töltött szélű pizza virslivel, vastag tésztás pizza recept, virslis pizza recept, virslivel töltött pizza,

Ez a nagyon laktató pizza igazi amerikai stílusban készül.

1. lépés

A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2. lépés

A lisztet (egy kicsit kevesebbet használjunk) és a vizet egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát. 1-2 perc után beleszórjuk a sót. Újabb néhány perc dagasztás után, több részletben belecsurgatjuk az olajat is. Ha már szépen kidagasztottuk a tésztát, hozzáadhatjuk a maradék, kevéske lisztet is, ettől szépen összeáll gombóccá a tészta.

3. lépés

A ruganyos tésztát lisztezett tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

4. lépés

A megkelt tésztát kettévágjuk, mindkét feléből gombócot formázunk. 10 percig így pihentetjük, majd enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. A tészta legyen nagyobb, mint a sütőformánk (ez akár egy sütőbe helyezhető serpenyő is lehet). A pizzalapot a vékonyan kiolajozott formába rakjuk, a szélét kirakjuk a virslivel, és ráhúzzuk, lenyomkodjuk a túllógó részeket.

5. lépés

Megkenjük a pizzaszósszal, majd rászórjuk a feltéteket. Ameddig melegszik a sütő, hagyjuk tovább kelni. 220 fokosra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A kész, forró pizza szélét átkenhetjük fokhagymás olajjal. Ha nem csak a hagyományos olasz pizzát szereted, próbáld ki a pizzahajót, a töltött pizzarudat vagy a serpenyős pizzát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!