Zabos-rozsos zsemle

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, Nagyi Titka Világos rozsliszt, rozsos zsemle, zsemle, zsemle házilag,

Egyszerű, nagyon finom házi zsemle hobbipékeknek.

1. lépés
A liszteket és a magokat egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Beleöntjük a joghurtot, majd folyamatosan adagolva a vizet is. Ruganyos, lágy tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen 45 percig kelesztjük.

2. lépés
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, ezután 9 egyenlő részre vágjuk. A darabok szélét középre hajtogatjuk, majd golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 30 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.



Tipp

Zablisztet könnyedén készíthetünk akár otthon is, ha a zabpelyhet finomra daráljuk késes aprítóban. Ha ízlett ez a rozsos zsemle, akkor érdemes kipróbálni a rozsos-magos kenyeret és a rozsos bagettet is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!