
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
9 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Zabos-rozsos zsemle
Hozzávalók
Elkészítés
Egyszerű, nagyon finom házi zsemle hobbipékeknek.
1. lépés
A liszteket és a magokat egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Beleöntjük a joghurtot, majd folyamatosan adagolva a vizet is. Ruganyos, lágy tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen 45 percig kelesztjük.
2. lépés
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, ezután 9 egyenlő részre vágjuk. A darabok szélét középre hajtogatjuk, majd golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 30 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Zablisztet könnyedén készíthetünk akár otthon is, ha a zabpelyhet finomra daráljuk késes aprítóban. Ha ízlett ez a rozsos zsemle, akkor érdemes kipróbálni a rozsos-magos kenyeret és a rozsos bagettet is.