
-
Elkészítési idő: 40 perc perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Zabszelet
Hozzávalók
Elkészítés
Ezt a kekszet egyben sütjük ki, utána csak szeletelni kell.
1. lépés
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd összegyúrjuk a puha vajjal. Természetesen ízlés szerint ízesíthetjük kardamommal, vaníliával, fahéjjal, tonkababbal is. A masszába keverjük a magokat és az aprított csokoládét, karamellát is. Ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés tejjel hígíthatjuk.
2. lépés
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
3. lépés
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a papírral együtt emeljük ki. Egyforma kockákra vágva tálaljuk. A kész süteményt jól záródó dobozban tároljuk.
Tipp
Nagyon szeretem, ha egy keksz egyben van kisütve, és utólag van szeletelve. Ilyen a csokis-kókuszos kocka is.