
-
Elkészítési idő: 60 perc + 75 perc pihentetés = 135 perc
-
1 kalácshoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Zöld pestos kalács
Hozzávalók
Elkészítés
Fűszerezd meg a húsvétot ezzel a különleges kaláccsal!
1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. lépés
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és alaposan megdagasztjuk.
3. lépés
Letakarva, meleg helyen kb. 45 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
4. lépés
A megkelt tésztát álló téglalap alakúra nyújtjuk, az alsó felét megkenjük a pestoval, meghintjük reszelt sajttal. A felső felét pizzavágóval bevagdossuk. Ezután az alján és a két oldalán egy-egy vékony sávban behajtjuk a tésztát, majd alulról kezdve feltekerjük. A végét összecsípjük, majd lefelé fordítjuk. A hajtással lefelé fordítva sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük. További 30 percig kelesztjük.
5. lépés
A kelesztés után lekenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-28 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A pesto lehet hagyományosan bazsalikomos, de szezonban akár medvehagymából is készülhet. Ha ízlett a kalács, próbáld ki a pestos kalácsot is!