Zöld pestos kalács

Hozzávalók

Zöld pestos kalács

Elkészítés

csavart kalács recept, fűszeres kalács recept, kalács formázás, kalács húsvétra, kalács recept, kalácssütés fázisfotókkal, különleges kalács recept, Nagyi titka kalács recept, Nagyi Titka kalácsliszt, Nagyi titka kalácsliszt recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, Nagyi titka recept, pestos kalács recept, rácsos kalács formázása, sós kalács recept, töltött kalács recept,

Fűszerezd meg a húsvétot ezzel a különleges kaláccsal!

1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és alaposan megdagasztjuk.

3. lépés
Letakarva, meleg helyen kb. 45 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

4. lépés
A megkelt tésztát álló téglalap alakúra nyújtjuk, az alsó felét megkenjük a pestoval, meghintjük reszelt sajttal. A felső felét pizzavágóval bevagdossuk. Ezután az alján és a két oldalán egy-egy vékony sávban behajtjuk a tésztát, majd alulról kezdve feltekerjük. A végét összecsípjük, majd lefelé fordítjuk. A hajtással lefelé fordítva sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük. További 30 percig kelesztjük.

5. lépés
A kelesztés után lekenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-28 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A pesto lehet hagyományosan bazsalikomos, de szezonban akár medvehagymából is készülhet. Ha ízlett a kalács, próbáld ki a pestos kalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások